Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Een vakantie in de Belgische Ardennen – Wat te doen?

Je hebt een vakantie naar de Belgische Ardennen geboekt en je het er super veel zin in! Lekker een weekje naar een mooi natuur gebied en tot rust komen. Maar een weekje niks doen zie je ook niet zitten, dus wil je wat een planning maken. Je bent op dit artikel terecht gekomen omdat je opzoek bent naar meer informatie. Onze ervaring met de Belgische Ardennen is enorm en deze kennis delen we graag.

De grotten van Han

Een echt typische Belgische Ardennen onderneming is een bezoekje brengen aan de grotten van Han. Belgisch staat bekend om zijn talloze grotten met groot spektakel van prachtige stalagmieten en stalactieten. Er lopen in de bergen ook beekjes met unieke vissoorten en jij kunt hier met een bootje overheen varen. Tijdens een tour met de gids wordt jou alles verteld over het ontstaan van de grotten en de langwerpige rots vormingen op de vloer en op het plafond. De tijd heeft de grotten zoveel goeds gedaan dat het prachtig is om te zien.

Rodelen

Ben je meer een avonturier en wil je actie tijdens je vakantie, dan is het ook mogelijk om 1 van de 100 rodelbanen in Belgische af te gaan. De veel van de bergen in het Ardennegebied kun je rodelbanen. Zo ook bij de watervallen van Coo. Een prachtige waterval met aan de voet een “attractie park”. Je kunt een ritje op de rodelbaan kopen en met een wagentje over een metalen baan naar beneden racen. Let op, de banen zijn echt en ga je te hard dan viel je echt uit de bocht met alle gevolgen van dien.

Bier drinken

Je dacht dat die nooit zou komen. Nu natuurlijk de echte reden waarom je in België op vakantie bent gegaan. Belgisch is een echt bier land en ze hebben wel duizenden brouwerijen. Het is bij uitstek het land waar Blond, Tripel, Dubbel en Quadrupel gebrouwen wordt. De 4 typische Belgische bierstijlen. Neem bijvoorbeeld een Duvel op het terras of een iconische Paulish Kwak. Ook kun je het bier drinken combineren door het bezoek aan een brouwerij. Vond je het een leuk uitstapje, dan kun je altijd zelf nog proberen om thuis bier te gaan brouwen. Er zijn tegenwoordig genoeg aanbieders van bierbrouw pakketten waarmee je een heerlijk bier thuis kunt maken!

Ruim 20 jaar ervaring

Gasten beoordelen ons met een 9,1

Meer dan 3.000 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice