Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Uitjes

De Belgische Ardennen is de perfecte bestemming dichtbij huis, vol natuurschoon, rijke historie en sportieve mogelijkheden. Aangezien de mogelijkheden in de Belgische Ardennen zo talrijk zijn hebben wij voor u een aantal top uitjes en bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Ontdek de Belgische Ardennen vanuit uw vakantiehuis en geniet.

Activiteitenindeardennen.nl

Verhuur van leuke originele activiteiten voor jong en oud op uw vakantieadres in de Belgische Ardennen. Denkende aan Outdoor Cooking als zelf pizza’s bakken in de pizza oven, varken of hammetje aan het spit draaien of heerlijk vlees op de grillring. Voor kinderen leuke vrolijke springkussens en / of leuke maxi xl spellen in de achtertuin zo dat de kinderen zich zeker zullen vermaken. Wenst u een hottub op uw verblijf maar deze is niet aanwezig, geen probleem om een  mobiele hottub op uw locatie te laten bezorgen. Ook sportief in de Ardennen is zeker mogelijk, goede kwalitatieve (elektrische) mountainbikes en / of elektrische stadsfietsen te huur en kunnen worden gebracht op uw locatie. Naast fietsverhuur zijn er ook mogelijkheden als Segway huur en een leuke boogschiet activiteit in de achtertuin van uw vakantiehuis. Naast bovenstaande zijn er ook nog mogelijkheden voor uw huwelijks-, bedrijfs-, of familiefeest/weekend als kinderanimatie, diverse kleine materialen, food trailer, fun food, mobiele bioscoop en nog veel meer.

Kijk gerust even op de website.

Met het vliegtuig naar de Ardennen

Ondanks dat het gebergte de Ardennen dichtbij Nederland ligt, kan het nog interessant zijn van en naar de Ardennen te vliegen. Er zijn drie luchthavens gevestigd nabij de Ardennen vanuit waar je eenvoudig je plaats van bestemming kan bereiken. De luchthaven van Saint-Hubert, Liége Airport en Maastricht Aachen Airport. Vertrek je vanuit een noordelijke Nederlandse regio? Boek Schiphol lang parkeren eenvoudig via online vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren. Hier vindt je het parkeeraanbod rondom meerdere luchthavens en kan je direct een parkeerplaats reserveren. 

Han Sur Lesse: de Grotten van Han
De Grotten van Han zijn de bekendste grotten van België en één van de mooiste van Europa. Een honderdjaar oude tram brengt u van Han Sur Lesse naar de ingang van één van de grotten. Een reis van ongeveer vier kilometer. De twee kilometer lange wandeling door de grotten leidt u langs stalagmieten, stalactieten, de Koepelzaal, de grootste zaal van de grot, en de Draperieënzaal met haar magische weerspiegelingen. Ontdek deze wonderlijke wereld onder de grond en laat u betoveren.
http://www.grotte-de-han.be/nl/grottes

Bastogne: War Museum
Het War Museum in de stad Bastogne geeft u een gedetailleerd beeld van strijd die heeft plaatsgevonden in de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog trokken de Geallieerden door de Belgische Ardennen richting Duitsland. Het belang van de Belgische Ardennen als route zorgde er voor dat in dit gebied, en met name in de stad Bastogne, zwaar gevochten werd. In het museum wordt het verhaal van de gevechten aangevuld met memorabilia, zoals uniformen, geweren en munitie uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog.
http://www.warmuseum.ca/

Spa: circuit Francorchamps
Franchorchamps is het bekende en het belangrijkste racecircuit van de Benelux. Op dit racecircuit worden nog vaak races gehouden. Wanneer er geen races zijn kunt u het circuit bezoeken en een rondleiding achter de schermen krijgen. Samen met een meertalige gids neemt u onder andere een kijkje in de race control en de perszaal. Ook mag u, op speciale dagen per jaar, zelf met uw eigen auto het parcours op om als een echte coureur te racen.
http://www.spa-francorchamps.be/nl/

Villers-devant-Orval: Abdij van Orval
De abdij van Orval is voornamelijk bekend van het gelijknamige bier, werd in 1931 opgericht om de grootscheepse werken voor de heropbouw van Orval te financieren. Na de verwoestingen tijdens de Franse revolutie duurde het nog tot het begin van de twintigste eeuw voordat de abdij weer volledig herbouwd was. Tijdens uw bezoek aan de abdij kunt u een film bekijken over het kloosterleven en komt u meer te weten over de geschiedenis van de abdij. Daarnaast kunt u een mooie wandeling maken langs de historische delen van de abdij. En natuurlijk mag een bezoek aan de expositie over het trappistenbier Orval niet ontbreken. Sluit de dag af in het museum van de abdij of in de winkel waar u naast bier ook Orval kaas kunt kopen.
http://www.orval.be/nl/home/Abdij

Modave: Kasteel van Modave
Breng tijdens uw vakantie in de Belgische Ardennen een bezoek aan het Kasteel van Modave. Dit kasteel staat op een rotspunt van 60 meter hoog waardoor u kunt uitkijken over de vallei van Hoyoux. Het terras van het kasteel biedt u dan ook een prachtig uitzicht. Het kasteel dateert oorspronkelijk uit de dertiende eeuw, maar is na de verwoesting in de zeventiende eeuw grondig verbouwd. De zeventiende-eeuwse Franse architectuur van dit kasteel is bijzonder voor deze regio en er zijn weinig andere kastelen die deze stijl hebben. Tijdens uw bezoek aan het kasteel kunt u een wandeling maken door de twintig gerestaureerde en ingerichte stijlkamers. Vergeet ook zeker niet om af en toe omhoog te kijken naar de rijkelijk gedecoreerde plafonds. Naast het kasteel kunt u ook een wandeling van 7,5 kilometer maken door het omliggende natuurreservaat.
http://www.modave-castle.be/infos_pratiques/langue_nl

Ardennen: De watervallen van Coo
Eén van de beroemdste attracties van de Ardennen zijn natuurlijk De klassieke watervallen van Coo. De waterval is met zijn hoogte van 15 meter de hoogste waterval van België en kan gratis worden bezocht. Aan de voet van de waterval kunnen diverse activiteiten ondernomen worden zoals een potje minigolven of kajakken over de rivieren van Coo. Ook bevindt zich hier attractiepark Plopsa Coo, met als hoofdthema studio 100. Ga samen met Samson en Gert op zoek naar de uitgang van het doolhof of stap in de zetelift om het park in vogelvlucht te zien. Kortom een leuk uitje voor het hele gezin.
http://www.ardennen-coo.eu/de-watervallen-van-coo.html

Bouillon: Het Wildpark van Bouillon
In het heuvelachtige landschap, net buiten het stadje Bouillon, bevindt zicht het Wildpark van Bouillon, ook wel Le Parc Animalier de Bouillon genoemd. In het wildpark leven ongeveer zeventig verschillende diersoorten en in totaal leven hier meer dan 500 dieren. Het Wildpark is mooi en ruim opgezet tussen de bossen van de Ardennen en er is een speeltuin aanwezig voor de kinderen.
http://www.parcanimalierdebouillon.be/parc_animalier_de_bouillon_nl

Maasdal: Tuinen van Annevoie
De Tuinen van Annevoie zijn de enige watertuinen van België en behoren tot één van de mooiste van Europa. De tuinen zijn het gehele jaar door te bezoeken en behoren tot het Belangrijkste Erfgoed van Wallonië. Maak een mooie wandeling door de tuinen, langs watervallen, fonteinen, bassins, vijvers en statige bomen en laat uzelf betoveren. Kinderen van drie tot 12 jaar kunnen zich prima vermaken in de speeltuin. Aarzel niet om een kijkje te nemen tijdens uw vakantie in de Ardennen.
http://www.annevoie.be/?page=jardins/visit&lang=nl

 

Overige links

campingheidepark.nl

chalet-kopen.com

landgoedwildryck.nl

caravanmakelaardij.nl

Ruim 20 jaar ervaring

Gasten beoordelen ons met een 9,1

Meer dan 3.000 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice