Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Vakantie Ardennen boeken? Leuke tips, huisjes en activiteiten!

Denk je er over na om een vakantie of weekendje naar de Ardennen te boeken? Dan zeggen wij; niet twijfelen, maar gewoon doen! De Belgische Ardennen is een schitterend natuurgebied, waar je alle aanwezigheden treft voor een onvergetelijke vakantie. Of je nou de hele dag actieve uitjes wilt ondernemen of liever helemaal tot rust wilt komen; hier kan het allebei. Om je te voorzien van extra tips en inspiratie, delen we hieronder een aantal handige tips voor een gezellige vakantie in de Ardennen.

Gezellig samen kamperen in de Belgische Ardennen

Zodra de zon schijnt trekt iedereen erop uit en zijn de Belgische Ardennen één van de favoriete regio´s voor een gezellige kampeervakantie. Hier geniet je volop van de natuur en het buitenleven, terwijl er ook ontzettend veel mogelijkheden zijn om (outdoor) activiteiten te ondernemen. En het leuke is: in dit gebied zijn dan ook veel campings te vinden! Van camping ardennen met zwembad tot kleine campings en van luxe vakantieparken tot prachtige natuurcampings. Sta jij al te popelen om zelf te kamperen in de Belgische Ardennen? Dan raden we je aan om vroegtijdig te boeken, zodat je zeker weet dat je terecht kunt.

Met kinderen op vakantie in de Ardennen

Heb je (klein)kinderen en wil je deze graag meenemen tijdens een vakantie in de Belgische Ardennen? Ongetwijfeld, dat ze je dan enorm dankbaar zullen zijn! Kinderen beleven hier namelijk een ontzettend leuke tijd, door de vele mogelijkheden voor sportieve activiteiten en gezellige uitjes. Daarnaast zijn er ook veel campings en vakantieparken, waar ze al snel nieuwe vriendjes leren kennen. Bijvoorbeeld tijdens een activiteiten bij het animatieteam of een duik in het zwembad. Vinden jouw kids het fantastisch om iedere dag te zwemmen? Dan kan het een goed idee zijn om te verblijven op een vakantiepark Ardennen met zwembad.

Wat te doen tijdens een vakantie in de Belgische Ardennen?

Zoals eerder vermeld staat een vakantie in de Belgische Ardennen bij velen in het teken van leuke buitensporten zoals wandelen, fietsen, kanoën, mountainbiken en raften. Maar is nog veel meer te doen! Zo zijn er tal van kneuterige dorpjes die je uitnodigen om ontdekt te worden en zijn er ook een groot aantal kastelen, grotten en abdijen te bezoeken. Onze tip: breng zeker een bezoek aan Durbuy. Dit is het kleinste dorpje van België, dat verscholen ligt in een mooie groene omgeving. Een andere aanrader is het middeleeuwse stadje Soiron en pretpark Plopsa Coo.

Ruim 20 jaar ervaring

Gasten beoordelen ons met een 9,1

Meer dan 3.000 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice