Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Top 3 mooie plekken in de Belgische Ardennen

Ben je op zoek naar mooie plekken in de Belgische Ardennen? Bijvoorbeeld voor je volgende vakantie of weekendje weg? Dat klinkt alsof je mooie plannen hebt! De Belgische Ardennen is namelijk één van de populairste vakantieregio’s in België en een heerlijke plek om er even lekker tussenuit te zijn. Maar wat zijn nou de mooiste plekken in de Belgische Ardennen die absoluut het bezoeken waard zijn? Hieronder delen we onze top 3 en geven we je ook een tip waar je toffe drone video’s kunt bekijken.

1. La-Roche-en-Ardenne

Laten we beginnen met één van de leukste vakantiebestemmingen in de Belgische Ardennen; La-Roche-en-Ardenne. Dit pittoreske stadje trekt jaarlijks duizenden bezoekers en staat vooral bekend om het middeleeuwse kasteel, dat over de stad waakt. Verder tref je hier een charmant centrum met leuke restaurant en winkeltjes. En ook da natuurrijke omgeving is een lust voor het oog!

2. Durbuy

Met slechts 11.000 inwoners draagt het sfeervolle stadje Durbuy de titel van ‘kleinste stadje in België’. Je loopt er in enkele minuten doorheen, maar toch is er genoeg te beleven om deze mooie plek in de Belgische Ardennen te bezoeken. Als je hier door de smalle straatjes en steegjes kronkelt, krijg je het gevoel alsof je teruggaat in de tijd en kun je de roemrijke historie van het stadje bijna ruiken. Daarnaast zijn er in deze omgeving ook veel mooie vakantiehuisjes te huur. 

Tip: vind je het fijner om video’s te kijken, zodat je gelijk een duidelijk beeld krijgt van een bepaalde vakantiebestemming? Neem dan eens een kijkje op Drone Me Away. Hier tref je prachtige drone video’s die heerlijk wegkijken!

3. Dinant

Aan de oever van de Maas ligt het kleine en sfeervolle stadje Dinant. Dit stadje wordt gekenmerkt door de gekleurde huisjes aan het water en de goed bewaarde citadel. Deze kun je bezoeken door de kabelbaan vanuit de stad te pakken. Eenmaal boven geniet je van een mooi uitzicht en er is ook een museum waar je meer kunt leren over de eerste wereldoorlog. Ook is het een leuk idee om plaats te nemen op het terras aan het water en te genieten van een heerlijk lokaal biertje. 

Ruim 20 jaar ervaring

Gasten beoordelen ons met een 9,1

Meer dan 3.000 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice