Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Buitensport mogelijkheden in de Belgische Ardennen

De beste bestemming voor een buitensportvakantie ligt op enkele uren rijden van Nederland.

Er zijn veel mensen die ervan houden om tijdens hun vakantie helemaal niets te doen en lekker uit te rusten van al het harde werk en activiteiten het hele jaar door. Er zijn er echter ook velen die het juist heerlijk vinden om tijdens de vakantie lekker actief bezig te zijn. Voor deze laatste groep is een actieve vakantie vol outdoor activiteiten vaak een topvakantie.

Op slechts enkele uren rijden van Nederland vind je voor dit soort vakanties een van de beste bestemmingen in Europa, namelijk de Belgische Ardennen. De Ardennen is een van de beste bestemmingen voor tal van buitensporten, zoals mountainbiken, fietsen, wandelen en survivallen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele buitensportliefhebbers dit gebied dan ook al sinds jaar en dag weten te vinden en dat hierdoor het gebied steeds aantrekkelijker wordt, omdat de mogelijkheden en faciliteiten steeds beter worden.

Tip: mountainbike en racefiets routes

De Ardennen als bestemming is geschikt voor groepen en families

Nederlanders zijn over het algemeen echte liefhebbers van kamperen en eerlijkheid gebied te zeggen dat deze vorm van vakantie vieren ook het beste past bij een actieve buitensportvakantie. De Ardennen biedt verschillende campings voor diverse doelgroepen. Het gebied is daarnaast ook erg geschikt voor groepsreizen, zoals bijvoorbeeld schoolkampen of studentenreizen en werkweken.

 Er zijn campings die naast het meenemen van de eigen tent, vouwwagen of caravan ook de mogelijkheid bieden om een tent of een blokhut te huren. Voor groepen zijn er in het gebied ook diverse kampeerboerderijen te vinden. De vele buitenactiviteiten en sporten zijn vaak de ultieme manier voor teambuilding en het creëren van een groepsgevoel.

 De Ardennen is zeer goed ingesteld op buitensport toerisme

De Ardennen ligt in het Franstalig gedeelte van België, maar op de meeste plaatsen kun je ook zeer goed met het Nederlands uit de voeten. De bosrijke en heuvelachtige landschappen zitten vol verrassingen en prachtige fiets- en wandelpaden. Ideaal voor een wandelvakantie Ardennen. In een van de pittoreske dorpen vind je diverse toeristen informatiecentra, waar je terecht kan voor alle informatie over het gebied en de mogelijkheden met betrekking tot alle activiteiten zoals Mountainbiken Ardennen.

 De meeste campings in het gebied zijn ook goed gefaciliteerd met zaken als bijvoorbeeld een fietsverhuur of kanoverhuur. Of je nu komt voor een actieve familievakantie met de kinderen, een werkweek van school of een outdoorvakantie met je partner of vrienden, in de Ardennen ben je op de beste plek!

Ruim 20 jaar ervaring

Gasten beoordelen ons met een 9,1

Meer dan 3.000 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice